E-learning: om deze 4 reden ideaal trainingsmethode voor je werknemers

e-learning

Wanneer je als ondernemer zijnde je personeel graag zo nu en dan nieuwe vaardigheden wilt bijbrengen door middel van een training, of van belangrijke zaken als wijzigingen in wetten of bedrijfsbeleid op de hoogte wilt brengen, dan vormt e-learning daarvoor tegenwoordig als meest ideale optie. In dit artikel vertellen we om welke vier redenen e-learning door menigeen gezien wordt als ideaal communicatiemiddel van management tot personeel bij een bedrijf. 

Gebruiken wanneer en waar je maar wilt

Het grootste voordeel aan e-learning is misschien wel dat de mensen aan wie het gericht is het programma kunnen lopen wanneer en waar het ze uitkomt. Bovendien kun je er op deze manier voor zorgen dat iedereen het programma volledig doorloopt. Dit is beduidend anders dan wanneer je een training organiseert op een bepaald tijdstip op een zekere locatie. Dan zijn er altijd afwezigen en mensen die te laat komen. Bovendien hebben mensen dan te maken met reistijd en brandstofverbruik.

Ieder zijn eigen tempo

Bij een training is het altijd zo dat sommige mensen de stof sneller oppikken dan andere mensen. Bij e-learning is dat niet problematisch. Iedereen kan een dergelijke training immers in het eigen tempo doorlopen. Zo besparen de snelle leerlingen een hoop tijd.

Lage investeringskosten

Het bij een extern bedrijf aanschaffen van e-learning software is verrassend goedkoop. Dit geldt vooral als je kiest voor een gestandaardiseerd e-learningprogamma.

e-learning

Eventuele prestaties zijn inzichtelijk

Als het voor jou als ondernemer belangrijk is de voortgang en de prestaties te meten, dan biedt e-learning daartoe alle benodigde tools.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *