De keuze is (te) reuze

Tegenwoordig zijn de streamingdiensten niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Terwijl men vroeger in het weekend vol enthousiasme naar de videotheek ging om die ene gave film uit te kunnen zoeken en de film dan ook echt fysiek in handen te hebben, is tegenwoordig het aanbod van de films en series niet meer bij te houden op al die verschillende streamingdiensten. Er is eigenlijk zoveel aanbod dat door de bomen het bos niet meer te zien is. Zeg nou eens eerlijk, door het enorme aanbod van alle films en series is het ‘speciale’ wat men vroeger in die videotheek ervoer er nu wel een beetje van af. Dat is stiekem toch wel jammer. Neem de populaire dienst Netflix als voorbeeld met een aanbod van rond 5000 films en series. Dan heb je het alleen nog maar over Netflix. 

Veel abonnementen

Naast Netflix zijn er nog veel andere bekende streaming diensten zoals Videoland, Disney+, Discovery+, NPO plus en Amazon Prime. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker streaming websites die een specifiek genre aanbieden. Op de steaming website Withlove kun je bijvoorbeeld kijken naar de top 10 romantische films. Ondanks dat een streamingdienst vaak al veel aanbiedt, zie je dat vooral jongeren meerdere abonnementen hebben lopen bij verschillende streamingdiensten. Als je kritisch kijkt naar hoeveel films en series je per week kijkt, zal het een unicum zijn dat je ook echt werkelijk iets hebt aan meerdere streamingdiensten die je tot je beschikking hebt. Als je kritisch kijkt naar alle streamingdiensten waar je een abonnement op hebt, maak je dan ook echt veel gebruik van al deze diensten? Als je al drie keer per week een aantal uur gebruik zou maken van een streamingdienst, terwijl je er bij drie een abonnement hebt lopen, zelfs dan zou je niet optimaal gebruik kunnen maken van het enorme aanbod. Sterker nog, het is mogelijk dat je van een bepaalde dienst waar je een abonnement op hebt lopen, er nog niet eens maandelijks gebruik van maakt. Dan kun je het maar beter opzeggen toch?

Hoeveel abonnementen heb jij?

De kans is groot dat jij het aantal abonnementen dat je hebt lopen, onderschat. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Zij concluderen dat 91 procent van de mensen het aantal abonnementen dat zij hebben lopen, onderschatten. De kans is dan ook groot dat je hierdoor de bomen door het bos niet meer ziet als het gaat om je maandelijkse kosten en dat leidt tot onnodig hoge kosten. De groep met de meeste abonnementen zijn jongeren tot 25 jaar. Zij hebben gemiddeld zestien abonnementen, waarvan Netflix, Videoland en Spotify populaire streamingdiensten zijn.

Discovery+

De streamingdienst Discovery+ is sinds 4 januari 2021 beschikbaar in Nederland. Discovery+ staat vooral bekend om documentaires en reality shows. Discovery+ heeft een groot aanbod: zo’n 2500 verschillende programma’s en 55.000 afleveringen aan content. Elke week voegt Discovery+ unieke content toe aan het aanbod. Het is een ideaal platform voor mensen die van realityshows en documentaires houden. Er staan veel series op over bijzondere verhalen. Het platform heeft ook zijn eigen platform ‘Discovery+ Originals’, wat alleen te zien is als je een abonnement hebt. Naast dat het veel reality aanbiedt, biedt het ook veel sport aan zoals bijvoorbeeld Eurosport 1 en 2. Een nadeel aan Discovery+ is dat het platform niet bijhoudt welke programma’s je aan het kijken bent, dit moet je dus zelf bijhouden. De kosten van een abonnement bij Discovery+ bedragen €3,99 per maand of €39,99 per jaar. 

Withlove

Voor de echte romantiek liefhebbers is de streamingdienst Withlove ideaal. Net zoals Discovery+ veel realityseries aanbiedt, biedt Withlove veel romantische films en feelgood films aan. Het platform heeft een duidelijk doelgroep gekozen: vrouwen tussen de 18 en 50 jaar die houden van romantische films. Verder zie je op het platform dat ze hun abonnees ontspannenheid en ‘momentjes voor jezelf’ willen bieden. Een nadeel aan Withlove is dat het alleen maar een soort genre aanbiedt. Voor een spannende film moet je op een ander platform zijn. De kosten van een abonnement bij Withlove bedragen €6,95 per maand of €69,95 per jaar, waarmee je 16% bespaart.

Streaming Diensten opzeggen

We kunnen nu wel concluderen dat wanneer je abonnementen hebt lopen bij meerdere streamingsdiensten, het haast onmogelijk is dat je echt waar voor je geld hebt. Zoveel aanbod, het is gewoon niet bij te houden. Wil je je abonnementen bij streamingdiensten gemakkelijk opzeggen? Met de opzegservice van Xpendy word je binnen 2 minuten geholpen met het opzeggen. Xpendy stelt voor jou een aangetekende opzegbrief op en zij versturen het naar de streamingdienst waar jij wil opzeggen. Je hebt hiermee dus gegarandeerd een succesvolle opzegging. Geen gedoe en geen wachtrijen. Heb je nou bijvoorbeeld nog abonnementen lopen bij Discovery+ of Withlove? Xpendy helpt jou met het opzeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *